Model
od
Trajanje


Destinacija

Hrvatska je trenutno vodeća mediteranska destinacija za jedrenje i najam plovila. Možete započeti svoje jedrenje iz Zadra, smještenog u središnjem dijelu Dalmacije i istražiti Kornate koje nikako ne biste smjeli propustiti ako posjećujete Hrvatsku. Za vas smo na jednom mjestu složili vodiče za destinacije s najboljim prijedlozima ruta i za Kornate i ostale jadranske otoke. Neovisno imate li tjedni odmor ili na raspolaganju imate dva tjedna za istraživanje, naši prijedlozi će vam pomoći da isplanirate i iskoristite najbolje tijekom vašeg jedrenja!
Zadar

Zadar

Sa svojim idealnim središnjim položajem na Jadranskoj obali Zadar čini urbano središte sjeverne Dalmacije koje predstavlja administrativni, ekonomski, kulturni i politički centar regije. Grad naseljava oko 75 000 stanovnika, a zbog svoje burne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa, ali i prirodnih ljepota koje ga okružuju, postao je jedno od najbitnijih turističkih središta u zemlji.
Kornati

Kornati

Kornatski arhipelag

Kornatski arhipelag jedan je od najljepših fenomena hrvatske obale, a smjestio se u srednjoj Dalmaciji na oko 15nm južno od Zadra. Otočje se sastoji od ukupno oko 150 otoka, otočića i hridi koji se prostiru na 320km2 morske površine, pa čine najgušću i najrazvedeniju otočnu skupinu u čitavom Jadranskom moru.
Sjeverni otoci

Sjeverni otoci

Preporučene rute za jedrenje jadranskim otocima podijelili smo na sjevernu i južnu, a na vama je da odlučite na koju stranu želite krenuti.

U neposrednoj blizini Zadra smjestio se Ugljan, naše prvo odredište sjeverne rute, uz koji plovimo kanalom na sjever iz Sukošana. Ugljan spada među veće jadranske otoke, a na njemu se smjestilo nekoliko mjesta kao i manjih zaselaka. Najveće mjesto na otoku je istoimeni Ugljan na sjeverozapadnom dijelu otoka. U okolici se nalazi nekoliko lijepih pješčanih plaža koje preporučamo za kupanje, a prenoćiti možete u Mulinama.
Južni otoci

Južni otoci

Južnu preporučenu rutu za jedrenje jadranskim otocima započinjemo s otokom Murterom.

Murter je najveći i kopnu najbliži otok na šibenskom području, a od kopna je odvojen uskim Murterskim kanalom, preko kojega je u mjestu Tisno izgrađen pokretni most koji se dva puta dnevno podiže kako bi kroz kanal prošle veće brodice i jedrilice. Otok je smješten na samim vratima Kornatskoga otočja, pa je privlačna točka nautičara, ali i svih ljubitelja tihog odmora. Počeci turizma u Murteru sežu još u tridesete godine ovoga stoljeća, kada je u uvali Slanica izgrađena Češka vila. Vanjsku obalu Murtera krasi niz različitih lijepih uvala za kupanje, od onih s većim brojem turista kao na najpoznatijoj Slanici pa sve do uvala u kojima ćete biti praktički sami, a na sjeveru otoka se smjestila marina Hramina.

O nama

ASTA YACHTING Ltd.
Put Murata 1a/P.P. 255
23000 ZADAR, CROATIA

+385 (0)23 316 902
+385 (0)23 316 765
+385 (0)98 332 165
office@asta-yachting.hr

Zašto odabrati Asta Yachting?

Jednostavni postupak rezervacije Garancija najbolje cijene Profesionalni servis Eskluzivna usluga Pogodnosti za partnere

Pratite i preporučite nas

Povežite se, primajte najnovije informacije i raspravljajte o top temama jedrenja

JAM Yacht Supply

Easy Way

Hamag

Safe stay in Croatia

 

Booking Manager Silver Partner

Asta Partner Login

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.
Slažem se.