Model

Od

TrajanjeDestinacija
Hrvatska je trenutno vodeća mediteranska destinacija za jedrenje i najam plovila. Možete započeti svoje jedrenje iz Zadra, smještenog u središnjem dijelu Dalmacije i istražiti Kornate koje nikako ne biste smjeli propustiti ako posjećujete Hrvatsku. Za vas smo na jednom mjestu složili vodiče za destinacije s najboljim prijedlozima ruta i za Kornate i ostale jadranske otoke. Neovisno imate li tjedni odmor ili na raspolaganju imate dva tjedna za istraživanje, naši prijedlozi će vam pomoći da isplanirate i iskoristite najbolje tijekom vašeg jedrenja!

Zadar

Sa svojim idealnim središnjim položajem na Jadranskoj obali Zadar čini urbano središte sjeverne Dalmacije koje predstavlja administrativni, ekonomski, kulturni i politički centar regije. Grad naseljava oko 75 000 stanovnika, a zbog svoje burne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa, ali i prirodnih ljepota koje ga okružuju, postao je jedno od najbitnijih turističkih središta u zemlji.

Kornati

Kornatski arhipelag

Kornatski arhipelag jedan je od najljepših fenomena hrvatske obale, a smjestio se u srednjoj Dalmaciji na oko 15nm južno od Zadra. Otočje se sastoji od ukupno oko 150 otoka, otočića i hridi koji se prostiru na 320km2 morske površine, pa čine najgušću i najrazvedeniju otočnu skupinu u čitavom Jadranskom moru.

Sjeverni otoci

Preporučene rute za jedrenje jadranskim otocima podijelili smo na sjevernu i južnu, a na vama je da odlučite na koju stranu želite krenuti.

U neposrednoj blizini Zadra smjestio se Ugljan, naše prvo odredište sjeverne rute, uz koji plovimo kanalom na sjever iz Sukošana. Ugljan spada među veće jadranske otoke, a na njemu se smjestilo nekoliko mjesta kao i manjih zaselaka. Najveće mjesto na otoku je istoimeni Ugljan na sjeverozapadnom dijelu otoka. U okolici se nalazi nekoliko lijepih pješčanih plaža koje preporučamo za kupanje, a prenoćiti možete u Mulinama.

Južni otoci

Južnu preporučenu rutu za jedrenje jadranskim otocima započinjemo s otokom Murterom.

Murter je najveći i kopnu najbliži otok na šibenskom području, a od kopna je odvojen uskim Murterskim kanalom, preko kojega je u mjestu Tisno izgrađen pokretni most koji se dva puta dnevno podiže kako bi kroz kanal prošle veće brodice i jedrilice. Otok je smješten na samim vratima Kornatskoga otočja, pa je privlačna točka nautičara, ali i svih ljubitelja tihog odmora. Počeci turizma u Murteru sežu još u tridesete godine ovoga stoljeća, kada je u uvali Slanica izgrađena Češka vila. Vanjsku obalu Murtera krasi niz različitih lijepih uvala za kupanje, od onih s većim brojem turista kao na najpoznatijoj Slanici pa sve do uvala u kojima ćete biti praktički sami, a na sjeveru otoka se smjestila marina Hramina.

O nama

ASTA YACHTING Ltd.
Put Murata 1a/P.P. 255
23000 ZADAR, CROATIA

+385 (0)23 316 902
+385 (0)23 316 765
+385 (0)98 332 165
info@asta-yachting.hr

Zašto odabrati Asta Yachting?

Jednostavni postupak rezervacije Garancija najbolje cijene Profesionalni servis Eskluzivna usluga Pogodnosti za partnere

Pratite i preporučite nas

Povežite se, primajte najnovije informacije i raspravljajte o top temama jedrenja

Yachtpool

JAM Yacht Supply

Current weather

N 43°55’23’’     E 15°27’22’’

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.
Slažem se.