Model
od
Trajanje


Kornati

Kornatski arhipelag jedan je od najljepših fenomena hrvatske obale, a smjestio se u srednjoj Dalmaciji na oko 15nm južno od Zadra. Otočje se sastoji od ukupno oko 150 otoka, otočića i hridi koji se prostiru na 320km2 morske površine, pa čine najgušću i najrazvedeniju otočnu skupinu u čitavom Jadranskom moru.

Kornatski arhipelag jedan je od najljepših fenomena hrvatske obale, a smjestio se u srednjoj Dalmaciji na oko 15nm južno od Zadra. Otočje se sastoji od ukupno oko 150 otoka, otočića i hridi koji se prostiru na 320km2 morske površine, pa čine najgušću i najrazvedeniju otočnu skupinu u čitavom Jadranskom moru.

Najljepši način obilaska Kornata je naravno morskim putem, bilo da posjedujete svoj vlastiti brod ili vam je draža opcija iznajmljivanje jedrilice.

Zbog izuzetne ljepote krajolika, velike obalne razvedenosti i bogate morske flore i faune glavnina arhipelaga je 1980. godine proglašena nacionalnim parkom. Danas je zaštićeno 89 otoka, no njihova ukupna površina samo je jedna četvrtina čitave površine nacionalnog parka dok ostatak čini okolni morski pojas.

Čitavo otočje jedno je od najatraktivnijih lokacija za jedrenje u Hrvatskoj i predstavlja predstavlja raj za nautičare i jedriličare koji uživaju u istraživanju pustih otoka i morskih prolaza, pogledima na slikovite klifove prema otvorenom moru i kupanju u kristalno čistim idiličnim uvalama.

U parku se nalaze ugostiteljski objekti koji pružaju sve bitne usluge posjetiteljima, služba nadzora i informativne točke, a posjetiteljima je dozvoljeno kretanje unutar čitavog parka, osim u području oko otoka Purare i hridi Male Purare i Volića koje je proglašeno zonom posebne zaštite. Posjetitelji nacionalnog parka uvijek trebaju imati na umu da svi otoci, osim što su zaštićeni kao prirodna baština, predstavljaju privatno vlasništvo. Uglavnom posjede ovdje imaju stanovnici Murtera, obližnjeg otoka s kojeg se i upravlja nacionalnim parkom, no stalnih naselja i stanovnika na samim Kornatima nema.

Uz jedrenje na Kornatima zanimljivo je baviti se i raznim drugim aktivnostima kao na promjer roniti na dah ili s bocama, planinariti jednom od ukupno osam obilježenih planinarskih staza koje nude nezaboravne vidike, promatrati bogati biljni i životinjski svijet ili jednostavno se kupati, plivati i uživati na jednoj od prekrasnih plaža koje ovo otočje skriva. Nakon obilaska i raznolikih aktivnosti, najbolje je se počastiti se izvrsnim lokalnim specijalitetima i hladnim pićem, pogotovo iz razloga što su riblje delicije koja se ovdje poslužuju u restoranima i konobama uglavnom ulovljene još isti dan iz obližnjih morskih dubina.

O nama

ASTA YACHTING Ltd.
Put Murata 1a/P.P. 255
23000 ZADAR, CROATIA

+385 (0)23 316 902
+385 (0)23 316 765
+385 (0)98 332 165
office@asta-yachting.hr

Zašto odabrati Asta Yachting?

Jednostavni postupak rezervacije Garancija najbolje cijene Profesionalni servis Eskluzivna usluga Pogodnosti za partnere

Pratite i preporučite nas

Povežite se, primajte najnovije informacije i raspravljajte o top temama jedrenja

JAM Yacht Supply

Easy Way

Hamag

Safe stay in Croatia

 

Booking Manager Silver Partner

Asta Partner Login

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.
Slažem se.