Model
od
Trajanje


Zadar

Sa svojim idealnim središnjim položajem na Jadranskoj obali Zadar čini urbano središte sjeverne Dalmacije koje predstavlja administrativni, ekonomski, kulturni i politički centar regije. Grad naseljava oko 75 000 stanovnika, a zbog svoje burne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa, ali i prirodnih ljepota koje ga okružuju, postao je jedno od najbitnijih turističkih središta u zemlji.

Sa svojim idealnim središnjim položajem na Jadranskoj obali Zadar čini urbano središte sjeverne Dalmacije koje predstavlja administrativni, ekonomski, kulturni i politički centar regije. Grad naseljava oko 75 000 stanovnika, a zbog svoje burne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa, ali i prirodnih ljepota koje ga okružuju, postao je jedno od najbitnijih turističkih središta u zemlji.

Brojne crkve i spomenici kulture iz različitih povijesnih razdoblja i svih stilova graditeljstva, od rimskog doba preko srednjeg vijeka do modernog graditeljstva, čine vrijednu spomeničku baštinu grada. Njih 70-ak nalazi se u samoj povijesnoj jezgri, a ukupno broji preko 600 nepokretnih spomenika kulture s užom i širom okolicom.

Osim kulturnim spomenicima, Zadar će svakog posjetitelja oduševiti svojom atmosferom i mnoštvom manifestacija koje ga čine jednim od najzanimljivijih gradova u kojemu možete provesti svoj odmor. Koncerti, muzeji, festivali, različiti turistički programi i brojne aktivnosti koje grad nudi neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevnije turiste. Zadarska riva idealno je mjesto za opuštanje uz pogled na more i zadarski arhipelag, a u šetnji ćete naići i na moderna kreativna ostvarenja kao što su prve svjetske “Morske orgulje” i urbana instalacija “Pozdrav suncu” koje će uz igru tonova i svjetlosti u ritmu morskih valova predstavljati nezaboravno iskustvo za vaša osjetila.

Čitava zadarska regija je pravi nautički raj koji se prostire od granica Kornata do Kvarnerskih otoka, a broji 24 veća i čak 300-tinjak malih otočića i hridi, a tu je i preko tri tisuće vezova u marinama, lučicama ili sidrištima. Ako ne posjedujete svoj brod, najam jedrilice se pokazao kao interesantno rješenje ako želite na najbolji mogući način obići sve ove ljepote.

Uz ovoliko mogućnosti koje zadarska regija nudi, pokazala se kao najbolje područje za jedrenje u Hrvatskoj, pa zato ne čudi podatak da se danas trećina nautičkog turizma u Hrvatskoj ostvaruje upravo ovdje. Brojne marine nude svu potrebnu infrastrukturu, a tu su i razne jedrilice i motorna plovila za iznajmljivanje.

Nebitno je na koji način odlučite istraživati Zadar i njegovu okolicu, niti u jednoj opciji nećete pogriješiti. Izbor od čak tri parka prirode i pet nacionalnih parkova koji se nalaze u blizini garantira da ćete ovdje provesti nezaboravan odmor i otkriti više nego očekujete.

Zadar je izvrsno povezan i lako dostupan kopnom, morem ili zrakom. Direktno je povezan s ostalim većim gradovima Hrvatske kao što su Zagreb, Rijeka, Split i Dubrovnik novim brzim prometnicama, a samo 3km od centra grada smjestila se Gaženica, nova trajektna luka, kao i luka za prihvat cruisera i velikih turističkih brodova. Zračnim linijama s aerodrome koji je udaljen 9km od središta grada je povezan s većim gradovima u zemlji, kao i s raznim europskim glavnim gradovima.

Prepustiti ćemo vam da se sami upustite u daljnje istraživanje popločanim ulicama grada i potražite predah u nekom od brojnih restorana, slastičarnica ili kafića, a reći ćemo još nešto o njegovoj nautičkoj ponudi i morskim ljepotama.

Jedrite ili plovite slobodno s dobrim vjetrom u krmi i kosi, među razigranom obalom, otocima i jahtama. Plovite uz ribarske brodove, suhozidom, maslinom i čempresom prekrivene otoke, obrise tvrđava, kamenog svjetionika ili ribarskog sela. Stanite u skrovitim uvalama na siguran vez i svratite u konobu na dobar morski obrok i čašu vina.

O nama

ASTA YACHTING Ltd.
Put Murata 1a/P.P. 255
23000 ZADAR, CROATIA

+385 (0)23 316 902
+385 (0)23 316 765
+385 (0)98 332 165
office@asta-yachting.hr

Zašto odabrati Asta Yachting?

Jednostavni postupak rezervacije Garancija najbolje cijene Profesionalni servis Eskluzivna usluga Pogodnosti za partnere

Pratite i preporučite nas

Povežite se, primajte najnovije informacije i raspravljajte o top temama jedrenja

JAM Yacht Supply

Easy Way

Hamag

Safe stay in Croatia

 

Booking Manager Silver Partner

Asta Partner Login

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića. Više o kolačićima možete pročitati ovdje.
Slažem se.